VIDEO: Žilinský kraj ocenil spoluzakladateľa internetového kníhkupectva Martinus Michala Meška


Foto: VIDEO: Žilinský kraj ocenil spoluzakladateľa internetového kníhkupectva Martinus Michala Meška Foto: instagram.com/michalmesko

Žilinský samosprávny kraj každoročne hľadá osobnosti, ktoré si zaslúžia vďaku a ocenenie. Jednou z cien kraja je aj pamätná plaketa odovzdávaná osobám, ktoré sa významným spôsobom zaslúžili o rozvoj, reprezentáciu a propagáciu regiónu či spoluprácu regiónov.

Tento rok si pamätnú plaketu z rúk predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja Eriky Jurinovej prevzal aj Michal Meško. Rodák z Martina toto významné ocenenie získal za výnimočný prínos v oblasti podnikania a úspešnú propagáciu Žilinského kraja prostredníctvom siete kníhkupectiev Martinus.

História značky Martinus sa začala písať v roku 1990, kedy v Martine založili bratia Santusovci jedno z prvých súkromných kníhkupectiev na Slovensku. Martinus sa medzi domácimi rýchlo stal synonymom kníhkupectva a stále sa teší veľkej obľube nielen u Martinčanov. Internetové kníhkupectvo začalo vznikať 10 rokov po otvorení kamenného obchodu, kedy sa ku bratom Santusovcom pridal mladý študent a programátor Michal Meško. Spoločnosť pod jeho vedením viackrát získala ocenenie najlepší aj najobľúbenejší internetový obchod na Slovensku,“ uviedol Žilinská župa.


Michal Meško stál nielen pri vzniku známeho internetového kníhkupectva Martinus, ale aj najväčšieho študentského portálu Referaty.sk. Podľa časopisu Forbes patrí medzi 30 talentovaných Slovákov pod 30 rokov a tiež medzi 100 najúspešnejších inovátorov Európy podľa zoznamu New Europe 100. Okrem toho získal významné ocenenia EY TREND TOP Manažér roka 2018 a Podnikateľ roka 2020.

„Kraj hľadá výnimočné osobnosti aj v tomto roku. Ak poznáte niekoho vo svojom okolí, kto svojou činnosťou pozitívne ovplyvnil ľudí, zlepšuje životy iných alebo reprezentuje náš kraj, budeme radi ak ho nominujete na Osobnosť Žilinského kraja 2022. Nominácie zasielajte do 31. augusta,“ vyzýva Žilinský samosprávny kraj.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu