Dlžník, ktorý nezaplatil dodávateľom z tunela Višňové, vstúpil do konkurzu. Chýbajú asi 3 milióny eur


Foto: Dlžník, ktorý nezaplatil dodávateľom z tunela Višňové, vstúpil do konkurzu. Chýbajú asi 3 milióny eur Foto: Ministerstvo dopravy a výstavby SR

Práce na budovaní tunela Višňové pokračujú, majitelia a zamestnanci niektorých subdodávateľských firiem však stále neboli zaplatení za svoju prácu. Podľa ministra dopravy a výstavby Andreja Doležala zostávajú v štvrtom alebo piatom článku reťazca dodávateľov nezaplatené faktúry v celkovej hodnote približne 3 milióny eur.

Pre menšie spoločnosti, ktoré sa podieľali na stavbe diaľnice D1 Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala môžu chýbajúce finančné prostriedky znamenať veľký problém. Zástupcovia a pracovníci týchto firiem preto vo štvrtok 4. augusta zorganizovali pokojný protest pred pracoviskom Dubná Skala.


Subdodávateľom bolo následne prisľúbené stretnutie so zainteresovanými stranami, ktoré malo prebehnúť v utorok 16. augusta v rokovacom centre Národnej diaľničnej spoločnosti v Bratislave. Konateľ firmy JHS SLOVAKIA, s. r. o. Slavomír Juhas prisľúbil, že bude o výsledkoch rokovania informovať.


Jedným z dlžníkov, ktorí nezaplatili svojim dodávateľom, má byť podľa Juhasa firma TUBAU, a. s. Tá však kvôli dlhodobej platobnej neschopnosti alebo predĺženosti vstupuje do konkurzu. Rozhodnutie Okresného súdu Bratislava I o začatí konkurzného konania voči dlžníkovi bolo zverejnené v stredu 17. augusta.

Po vyhlásení konkurzu, teda špeciálneho konania na riešenie úpadku dlžníka, bude zostávajúci majetok spoločnosti speňažený. Finančné prostriedky získané takýmto spôsobom súd rozdelí medzi veriteľov, ktorí majú voči firme TUBAU, a. s. pohľadávky. Momentálne však stále nie je isté, či sa nevyplatení zhotovitelia tunela skutočne dostanú k zaslúženým peniazom.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu