Stádo diviakov sa aj dnes pohybuje po vodnom diele v Žiline, v jeho okolí sa zver vyskytuje už týždne


Foto: Stádo diviakov sa aj dnes pohybuje po vodnom diele v Žiline, v jeho okolí sa zver vyskytuje už týždne Foto: Facebook/Veronika Pagáčová

Vodné dielo v Žiline navštívi denne veľké množstvo športovcov a ľudí, ktorí sa rozhodli stráviť svoj voľný čas príjemnou prechádzkou popri priehrade. V posledných dňoch sa však návštevníci tohto miesta necítia bezpečne. Na trávnatom brehu len niekoľko metrov od cyklistov a korčuliarov sa totiž pohybuje stádo diviakov.

Divé zvieratá sa pri začiatku vodného diela nachádzajú aj dnes. Fotografia, ktorú v ranných hodinách zdieľal jeden z okoloidúcich motoristov v príspevku na sociálnej sieti, zachytáva najmenej sedem jedincov v tesnej blízkosti cesty vedúcej popod žilinskú priehradu.

Výskyt diviakov potvrdili aj pracovníci blízkeho Terminálu intermodálnej prepravy v Tepličke nad Váhom, ktorý je taktiež situovaný blízko pri vodnom diele. Niekoľko jedincov sa má údajne prevažne v nočných hodinách pravidelne pohybovať po areáli terminálu. Na ich odplašenie boli v uplynulých dňoch privolaní aj poľovníci.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu