FOTO: Kamión s drevom jazdil po Žilinskom kraji preťažený, v zlom technickom stave a bez overenia tachografu


FOTO: Kamión s drevom jazdil po Žilinskom kraji preťažený, v zlom technickom stave a bez overenia tachografu
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Polícia v Žilinskom kraji zastavila počas včerajšieho dňa ďalšieho vodiča, ktorý jazdil s preťaženým nákladným motorovým vozidlom v zlom technickom stave. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline príspevkom na sociálnej sieti.

V stredu 17. augusta spozorovali policajti počas bežného výkonu služby podozrivé nákladné vozidlo, ktorého príves bol doplna naložený drevenou guľatinou. Po skontrolovaní vozidla bolo zistené, že náklad je príliš ťažký a nie je správne upevnený ani označený.

Jazdná súprava bola v zlom technickom stave - unikali z nej prevádzkové kvapaliny, vozidlo malo prasknutý rám a nefunkčnú elektroinštaláciu. V kabíne bol navyše umiestnený tachograf, ktorý nebol overený organizáciou autorizovanou Úradom pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo Slovenskej republiky.


„Vodičovi bola uložená bloková pokuta, bolo zadržané osvedčenie o evidencii vozidla a boli zadržané tabuľky s evidenčným číslom,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Keďže nákladné vozidlo nespĺňalo podmienky spôsobilosti pre jazdu v cestnej premávke, policajti vodičovi zakázali pokračovať v ceste. Jazdná súprava bude musieť pred ďalšou jazdou prejsť technickou kontrolou.

„Apelujeme na vodičov aby si uvedomili, že preťaženému vozidlu sa menia jazdné vlastnosti, predlžuje sa jeho brzdná dráha, čo má veľký vplyv na bezpečnosť cestnej premávky. Preťažovanie nákladných vozidiel vo významnej miere poškodzuje vozovku a poškodená cesta môže prispievať k dopravným nehodám,“ pripomína vodičom polícia.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu