Vlaky ZSSK v stanici Žilina nemôžu čakať na prípoje z dôvodu rekonštrukcie, ktorá je naplánovaná do roku 2025


Foto: Vlaky ZSSK v stanici Žilina nemôžu čakať na prípoje z dôvodu rekonštrukcie, ktorá je naplánovaná do roku 2025 Foto: Facebook/ZSSK

V súčasnosti prechádza železničná stanica v Žiline rozsiahlymi zmenami, po ktorých by sa mala úroveň poskytovania služieb výrazne skvalitniť. Rekonštrukcia, samozrejme, prináša aj niekoľko úskalí, kvôli ktorým žiada Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) cestujúcich o ústretovosť a zhovievavosť.

Stavebné práce vo veľkej miere ovplyvňujú čakanie vlakov na prípoje. Ako uvádza ZSSK, pre cestujúcich je tak počas „najväčšej modernizácie v novodobej histórii železníc“ nemožné zabezpečiť štandardný prestup.

Zvážte prosíme svoj prestup v stanici Žilina, prípadne počítajte s väčšou časovou rezervou, pretože ostrý prestup z vlaku na vlak v období rekonštrukcie žilinského uzla nemôžeme garantovať,“ uviedla ZSSK.

Čakanie na prípoje sa zrušilo z dôvodu nedostatku voľných nástupíšť, kde by mohli cestujúci bezpečne vojsť do vlaku, no aj z dôvodu obmedzenej priepustnosti stanice, ktorá sa rekonštruuje v rámci viacerých etáp. Výnimku tvorí len niekoľko vlakov s obmedzenými čakacími časmi.


Vlaky, ktoré čakajú na prípoje:

  • Os 3930 (čaká na prípoj od vlaku R 611 TATRAN v soboty, nedele a sviatky),
  • Os 3934 (čaká na prípoj od vlaku R 613 TATRAN v soboty, nedele a cez sviatky 15 min),
  • Os 4478 (má prípoj od vlaku RR 717 POVAŽAN a čaká vždy),
  • RR 764 TATRAN (čaká na prípoj 5 min),
  • RR 17764 (čaká na prípoj 5 min),
  • Os 3437 má prípoj od vlaku Ex 145 OSTRAVAN (v pondelky až piatky, nedele a sviatky čaká 15 min) a rovnako má prípoj od vlaku RR 15715 POVAŽAN (iba v piatky, nedele a sviatky čaká 15 min),
  • Os 3477 (čaká na prípoj 15 min).

Pri cestovaní vlakom by ste zároveň mali počítať aj s prípadnými zmenami v organizácii dopravy. „Predpokladáme, že uvedené bude platiť až do ukončenia prác v stanici Žilina, ktoré sú predbežne naplánované do roku 2025. Našim cestujúcim sa za všetky komplikácie úprimne ospravedlňujeme,“ doplnila ZSSK.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu