V Terchovej ukradol neznámy páchateľ dva bicykle z nosičov na aute, majiteľovi vznikla škoda vo výške 10-tisíc eur


Foto: V Terchovej ukradol neznámy páchateľ dva bicykle z nosičov na aute, majiteľovi vznikla škoda vo výške 10-tisíc eur Foto: Ilustračné

Neznámy páchateľ sa dňa 15. 8. v obci Terchová dopustil krádeže, a preto bolo začaté trestné stíhanie. Doposiaľ nezisteným spôsobom mal odcudziť dva bicykle zn. Ibis Ripmo tmavošedej a striebornej farby, ktoré boli upevnené v zadnej časti osobného motorového vozidla v nosiči na bicykle.

Poškodenému vznikla predbežná škoda vo výške 10-tisíc eur. Podobné prípady sa v krátkom čase v služobnom obvode Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline udiali opakovane, a preto polícia prosí občanov, aby v prípade akýchkoľvek informácii, ktoré by mohli pomôcť opri objasňovaní týchto skutkov, kontaktovali linku 158 alebo najbližší útvar policajného zboru. 

Polícia ďalej odporúča občanom, ako ochrániť svoj majetok počas turistiky:

  • nenechávať bicykle na nosičoch bez dozoru,
  • ak nie je možné ich sňať, treba vyhľadať strážené parkovisko alebo parkovanie v nejakom monitorovanom objekte,
  • ak nie je iná možnosť, uzamknúť bicykle na nosiči ďalším zámkom vzájomne o seba alebo o nejakú pevnú súčasť ich vozidla,
  • je vhodné, aby mali svoje bicykle detailne nafotené z dôvodu možnej identifikácie v prípade ich odcudzenia,
  • nahlásiť každý podozrivý predaj zjavne hodnotného bicykla niekde na ulici alebo rôznych internetových stránkach za neúmerne nízku cenu a bez dokladov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu