Zdravotníci ošetrovali muža ležiaceho na Závodskej ceste v Žiline, ten sa na nich pokúšal zaútočiť päsťami


Foto: Zdravotníci ošetrovali muža ležiaceho na Závodskej ceste v Žiline, ten sa na nich pokúšal zaútočiť päsťami Foto: Ilustračné

V nedeľu 14. augusta prijala Mestská polícia v Žiline žiadosť o súčinnosť pri poskytnutí predlekárskej prvej pomoci pacientovi, ktorý ležal na ulici Závodská cesta v Žiline.

Po príchode hliadky bola už na mieste posádka rýchlej zdravotnej pomoci, ktorá mužovi poskytovala pomoc. Neskôr začal muž v prítomnosti hliadky stupňovať svoju agresivitu a následne sa pokúsil aj zaútočiť na zdravotníkov päsťami.

Z toho dôvodu museli policajti voči nemu použiť donucovacie prostriedky - hmaty, chvaty, putá a zdravotníkom poskytnúť súčinnosť pri prevoze pacienta do nemocnice, kde sa upokojil. 


Mestská polícia v Žiline upozornila na tento incident v príspevku na sociálnej sieti. Zároveň vyzdvihuje dôležitosť spolupráce ošetrovaného pacienta so zdravotníkmi.

Žiaľ, aj takúto trpkú príchuť a skúsenosť zažívajú čoraz častejšie posádky zdravotníkov. Sú to ľudia, bez ktorých sa v núdzi nezaobídeme. Bez ich pomoci nemusíme prežiť,“ dodáva Mestská polícia v príspevku. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu