Ulica Majerská v časti Rosinky je oddnes jednosmerkou. Z Trnového na Vlčince sa po nej nedostanete


Foto: Ulica Majerská v časti Rosinky je oddnes jednosmerkou. Z Trnového na Vlčince sa po nej nedostanete
Galéria: 7 fotiek

Po viacerých sťažnostiach obyvateľov z mestskej časti Žilina - Rosinky pristúpilo mesto k riešeniu. Ľudom, ktorí žijú na ulici prekážalo, že im popred domy jazdia vozidlá rýchlosťou aj vyššou ako 50 km/h a úsek je pre neprehľadnosť miestom častých kolízií áut. Je známych niekoľko prípadov, kedy sa zrazili nielen osobné autá, ale aj autá ohrozili cyklistov, či deti.

Obyvatelia sa dožadovali osadenia spomaľovacích prahov. Zo začiatku im však nebolo vyhovené. Neskôr ešte bývalý poslanec za mestskú časť Trnové a Rosinky Jozef Štrba inicioval stretnutie všetkých kompetentných aj za účasti dopravného inšpektorátu.

Výsledkom boli tri návrhy, ku ktorým mohli obyvatelia vzniesť pripomienky. Po necelom roku sa tak konečne dočkali realizácie navrhnutého riešenia.

Ulica Majerská v smere od Rosinskej cesty je odteraz jednosmerná. To znamená, že ňou z Rosinskej cesty prejdete tak, ako doteraz, avšak z Trnového na Vlčince sa dostanete už len po hlavnej ceste a nie po vedľajších uliciach. Obyvatelia ulice Brezová navrhli pridať dopravnú značku aj na túto cestu. Po novom je tam prejazd zakázaný! Takže ani touto cestou sa na Rosinskú cestu, či naopak nedostanete.

Upozornite svojich známych, pretože polícia bude podľa získaných informácií dohliadať na dodržiavanie nového značenia.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu