Opitý vodič s dvomi promile v Dolnom Kubíne prešiel do protismeru, kde narazil do nákladného vozidla


Foto: Opitý vodič s dvomi promile v Dolnom Kubíne prešiel do protismeru, kde narazil do nákladného vozidla Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Opití vodiči motorových aj nemotorových vozidiel sú častými vinníkmi dopravných nehôd na cestách v Žilinskom kraji. K ďalšej kolízii, ktorú spôsobil motorista pod vplyvom alkoholu, došlo včera popoludní v Dolnom Kubíne. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Vo štvrtok 11. augusta viedol 38-ročný muž z Dolného Kubína motorové vozidlo značky Hyundai po komunikácii prvej triedy smerom od obce Oravský Podzámok na Dolný Kubín. Približne o 13:30 hod. popoludní z neznámych príčin prešiel do protismeru.

Jazdným pruhom v opačnom smere v tom momente prechádzalo nákladné motorové vozidlo vedené 50 ročným mužom, do ktorého mladší vodič čelne narazil. Motorista, ktorý nehodu spôsobil, utrpel zranenia, kvôli ktorým musel byť prevezený do nemocnice. Žiadna ďalšia osoba pri kolízii zranená nebola.


„Po dopravnej nehode sa vodič osobného motorového vozidla Hyundai podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,95 mg/l (1,98 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. U druhého vodiča alkohol vykonanou dychovou skúškou zistený nebol,“ informovala Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Vodič, ktorý spôsobil dopravnú nehodu, teraz čelí obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia prípad naďalej vyšetruje, príčiny a ďalšie okolnosti nehody preto zatiaľ nezverejnila.

„Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí,“ uviedla Gabriela Kremeňová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu