Maskovaná osoba odcudzila elektrickú kolobežku z obchodu na Hlinách, odtlačila ju smerom na Solinky


Foto: Maskovaná osoba odcudzila elektrickú kolobežku z obchodu na Hlinách, odtlačila ju smerom na Solinky Foto: Facebook/Žilina - Solinky

Tempo krádeží bicyklov a kolobežiek v Žilinskom kraji prudko stúpa. V priebehu prvých desiatich dní bolo odcudzených minimálne desať dvojkolesových vozidiel. K ďalšej krádeži došlo vo štvrtok 11. augusta na žilinskom sídlisku Hliny.

Neznámy páchateľ zobral približne o 20:40 hod. večer z budovy supermarketu Lidl elektrickú kolobežku. O krádeži informoval majiteľ odcudzeného vozidla v príspevku na sociálnej sieti, kde zároveň prosí verejnosť o pomoc s jeho vypátraním. Za informácie o kolobežke alebo zlodejovi ponúka finančnú odmenu.

Na naštartovanie elektrického vozidla je podľa majiteľa potrebný kľúč, ktorý zlodej nemá. Kolobežku vážiacu viac než 40 kilogramov musel preto s ťažkosťami odtlačiť. Jazda na nej je bez naštartovania taktiež veľmi náročná.

Odcudzená kolobežka je prevažne čiernej farby ozdobená červenými detailmi a nápismi. V jej prednej časti sa pod riadidlami nachádzala čierna kapsička určená na odkladanie osobných vecí. Kolobežka má dva motory a je celoodpružená.


Podľa popisu majiteľa ukradnutého vozidla bol páchateľ zamaskovaný čiernou kapucňou. Kolobežku mal údajne tlačiť smerom k hypermarketu Tesco na Obvodovej ulici a následne pokračovať na Solinky. Podľa informácií od pracovníčok supermarketu Lidl môže byť zlodejom miestny užívateľ omamných látok.

„Prosím každého, kto môže, aby prezrel spoločné priestory vchodov a za zdieľanie vopred ďakujem (Solinky aj Hliny). Za info ohľadom kolobežky ponúkam odmenu,“ uviedol majiteľ odcudzenej kolobežky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu