VIDEO: Hluk z vodiacich pásov na Rosinskej ceste ruší obyvateľov v okolí, podľa mesta projekt nie je dokončený


Foto: VIDEO: Hluk z vodiacich pásov na Rosinskej ceste ruší obyvateľov v okolí, podľa mesta projekt nie je dokončený

Vedľa frekventovanej Rosinskej cesty v Žiline pribudli v uplynulom období nové chodníky aj trasy pre cyklistov. Tie od seba oddeľujú vodiace pásy, ktoré slúžia ako pomôcka pre bezpečnejší pohyb nevidiacich. Obyvatelia z okolitých domov si novovybudované komunikácie pre peších a cyklistov pochvaľujú, no starosť im robia práve vodiace čiary

Tie v niekoľkých prípadoch zasahujú spolu s priechodmi pre chodcov do cesty a pri prejazde áut vydávajú nepríjemný zvuk, ktorý ruší obyvateľov žijúcich v blízkosti vozovky. „Vodiace čiary vydávajú po prechode tisícok áut denne neskutočný hluk, ktorý sa stáva pre nás, obyvateľov okolia, neznesiteľným,“ upozornil jeden z našich čitateľov, ktorého sa problematická situácia priamo dotýka.

Podľa neho tento ruch najviac postihuje ulicu Majerská a aj ulice na sídlisku Vlčince - Zvolenská a Gemerská. S otázkami, ktoré by mohli podporiť riešenie nepríjemných okolností, sme sa obrátili na mesto Žilina.

Podľa Kataríny Gazdíkovej z Odboru komunikácie Mestského úradu v Žiline je predmetný úsek ešte stále staveniskom a práce teda nie sú ukončené. K ostatným otázkam ohľadom evidencie podobných podnetov zo strany občanov či dodatočným úpravám pásov sa mesto nevie vyjadriť až do momentu prevzatia prác.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu