FOTO: Jánošík & Ondráš Folk Fest vo Vychylovke vás privíta spevom, tancom aj tradičnou kuchyňou starých materí


FOTO: Jánošík & Ondráš Folk Fest vo Vychylovke vás privíta spevom, tancom aj tradičnou kuchyňou starých materí
Galéria: 5 fotiek
Foto: Kysucké múzeum

Dvojdňový festival Jánošík & Ondráš Folk Fest v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke sa teší na všetkých priaznivcov folklóru. Podujatie, na ktorom sa predstavia súbory zo Slovenska a Česka, sa bude konať počas víkendu 20. až 21. augusta.

K zorganizovaniu festivalu dopomohli Kysuckému múzeu Slovak & Czech World Network Žilina, Slovensko-český klub Praha, Slovak World Network Praha a Svetové združenie Slovákov v zahraničí Bratislava. Podujatie sa zároveň bude konať  pod záštitou predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja Eriky Jurinovej.

Sobota 20. augusta
Počas soboty vystúpia folkloristi z DFS Drevárik, Mária a Radko Záhumenskí a rôzni sólisti či inštrumentalisti festivalu. „Počas programu bude návštevníkov sprevádzať multiinštrumentalista Drahoš Daloš, ktorý sa výrobe hudobných nástrojov venuje už viac než 25 rokov,“ uvádzajú organizátori. Tešiť sa môžete aj na workshop hudobných nástrojov, akými sú flauta, fujara či píšťala. 

Festival sa na krátku dobu presunie na unikátnu Historickú úvraťovú železnicu, kde zažijete prepad zbojníckou družinou z Čierneho Balogu. Na stanici Skanzen sa zase predstavia prítomné hudobné zoskupenia a zábava bude neskôr pokračovať s mužskými, ženskými speváckymi skupinami a s niekoľkými sólistami na amfiteátri pri Krčme z Korne.


V podvečerných hodinách zatancujú a zaspievajú skúsení folkloristi z FS Oravan Senior, FS Podpolianski vrchári, FSK Kýčera, SFS Staroľubovňan, Old Stars Břeclav, FS Šmykňa Ostrava, Drahoš Daloš a mnohí ďalší. „Tí, ktorí sa rozhodnú stráviť v skanzene aj večer, sa môžu zabaviť od 19:00 hod. na ľudovej zábave na pódiu pri Krčme z Korne do 22:30 hod.,“ pozýva Kysucké múzeum.

Nedeľa 21. augusta
Druhý deň festivalu odštartuje už v dopoľudňajších hodinách. Okrem tanca a spevu nebude chýbať ani svätá omša v Kaplnke Panny Márie Ružencovej zo Zborova nad Bystricou. Pre milovníkov jedla bude prichystaná aj Kuchyňa starých materí a remeselnícky jarmok. 

Nedeľu uzatvoríme galaprogram, v ktorom sa predstavia ĽH Potočiari, KAF Hojana, ĽH Vajčovská trojka, FS Oravan Senior, FS Podpolianski vrchári, FSK Kýčera, SFS Staroľubovňan, Old Stars Břeclav, FS Šmykňa Ostrava, Drahoš Daloš a ďalší,“ spresnili organizátori festivalu. 

Miesto: Múzem kysuckej dediny vo Vychylovke
Dátum: 20.08.2022 - 10:00    21.08.2022 - 15:30





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu