Zo sídliska Vlčince boli za jeden deň odtiahnuté tri nepojazdné vozidlá, mesto bude v iniciatíve pokračovať


Foto: Zo sídliska Vlčince boli za jeden deň odtiahnuté tri nepojazdné vozidlá, mesto bude v iniciatíve pokračovať Foto: Facebook/Iveta Martinková Staníková

Nedostatok parkovacích miest v Žiline je pretrvávajúci problém, ktorý zhoršujú aj nepojazdné vozidlá dlhodobo odstavené na parkoviskách a komunikáciách. Počas včerajšieho dňa boli zo žilinského sídliska Vlčince odstránené tri vraky osobných automobilov, ktoré už dlhšiu dobu prekážali miestnym obyvateľom.

O ich odtiahnutie sa podľa poslankyne mestského zastupiteľstva Ivety Martinkovej zaslúžilo vedenie mesta v spolupráci s mestskou políciou. Mesto navyše prisľúbilo, že v najbližších dňoch zmiznú zo žilinských ulíc ďalšie prekážajúce vozidlá. Do konca jesene by takýmto spôsobom mohlo byť odstránených viac než 50 nepojazdných automobilov.

„V najbližších dňoch z ulíc Žiliny odtiahneme 14 vozidiel. Deje sa tak v zmysle zákona o odpadoch. Okrem toho je v riešení ďalších približne 40 áut, na ktoré príde rad v jesenných mesiacoch. Ide o komplikovaný a časovo náročný proces, keďže musíme dodržiavať všetky postupy a lehoty v zmysle platných zákonov,“ uviedlo mesto Žilina v príspevku na sociálnej sieti.

V priebehu stredy 10. augusta nechalo mesto odtiahnuť vozidlá z ulíc Tatranská, Ľubľanská a Slovanská na sídlisku Vlčince. Ďalší automobil sa pracovníci mesta pokúsili odstrániť v ranných hodinách z ulice Nešporova na Hlinách. V rovnakom čase však na miesto dorazila odťahová služba majiteľa vraku, ktorá ho odviezla do automobilového servisu.



„Naozaj veľká vďaka všetkým zainteresovaným z mestského úradu a z mestskej polície. Celý tento proces je oveľa viac náročný, ako by sa zdalo, takže som naozaj vďačná za tento progres,“ vyjadrila svoju vďaku žilinská poslankyňa Iveta Martinková v príspevku na sociálnej sieti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu