Diviaky v Žiline opäť vyčíňali: Ďalší prevrátený kontajner na bioodpad našli v Bánovej


Foto: Diviaky v Žiline opäť vyčíňali: Ďalší prevrátený kontajner na bioodpad našli v Bánovej
Galéria: 8 fotiek

Divá zver spôsobuje aj naďalej neporiadok v žilinských mestských častiach Závodie, Bánová či Hájik. Len pred pár dňami sme v článku informovali, že diviaky prevrátili kontajner na bioodpad na Námestí Sv. Jána Bosca a vysypali jeho obsah. Počas poslednej noci sa situácia zopakovala a odpad znovu skončil na ceste. 

Zver sa naučila nové nádoby otvárať pomerne rýchlo. K stojiskám ju priťahuje najmä prenikavý zápach šíriaci sa z kontajnerov. Samospráva už hľadá a testuje vhodné riešenia, ako predísť ďalším incidentom. Potvrdil to aj poslanec mestského zastupiteľstva Denis Cáder na sociálnej sieti.

Najnovší prípad vyčíňania divej zveri je z noci zo stredy 10. augusta na štvrtok 11. augusta opäť v Bánovej, a to konkrétne na Družstevnej ulici. V súvislosti so situáciou bola poslancom mestského zastupiteľstva Cáderom privolaná aj hliadka žilinskej mestskej polície.


K udalostiam, na ktoré sa už sťažujú aj samotní obyvatelia, sa vyjadril vedúci odboru životného prostredia mestského úradu v Žiline. Ten uviedol, že aktuálne prebieha implementovanie konštrukčného riešenia z pokusných troch kusov stojísk zo sídliska Hájik pre celú problémovú oblasť.

„V praxi by to znamenalo zabezpečenie kovových ohrád pre všetky BRKO nádoby v problémových oblastiach. Som presvedčený, že presunom BRKO nádob, bohužiaľ, nič nevyriešime. Rozumiem tomu, že obyvateľom dochádza trpezlivosť, avšak ak máme pristúpiť k systémovému riešeniu tohto problému, potrebujeme ešte čas minimálne do konca augusta pre zabezpečenie prvých dodávok týchto konštrukcií,“ doplnil poslanec Cáder.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu