Na podujatí Streetball proti rakovine sa vyzbieralo 1800 eur pre onkologické oddelenie v Žiline


Foto: Na podujatí Streetball proti rakovine sa vyzbieralo 1800 eur pre onkologické oddelenie v Žiline Foto: Facebook/Streetball proti rakovine

Streetball proti rakovine je sériou streetballových turnajov, ktoré sú spojené myšlienkou podpory boja proti rakovine a rozvoja tohto športu v regióne Žilinského kraja a na Slovensku. Tento rok sa konal už 13. ročník podujatia. 

„Streetball proti rakovine 2022 môžeme smelo označiť za jeden z najúspešnejších ročníkov v celej histórii. Do premiéry turnaja detí zo základných škôl sa aktívne zapojilo takmer 140 detí, turnajov dospelých sa zúčastnilo viac ako 100 hráčok a hráčov,“ uviedol organizátor akcie a autor myšlienky Roman Jantošík.

Výťažok zo série je každoročne venovaný žilinskej pobočke Ligy proti rakovine a darované finančné prostriedky sú použité na zlepšenie podmienok pre pacientov onkologických ambulancií FNsP Žilina.

V stredu 10. augusta bola oficiálne odovzdaná vyzbieraná finančná čiastka Oddeleniu klinickej a radiačnej onkológie v Žiline. Za vyše 1800 eur boli zakúpene štyri televízory a nástenné držiaky, ktoré sú už umiestnené v izbách, kde spríjemňujú pobyt a liečbu onkologickým pacientom.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu