Počas predošlého týždňa odhalili policajti v Žilinskom kraji 55 opitých vodičov, traja spôsobili nehodu


Foto: Počas predošlého týždňa odhalili policajti v Žilinskom kraji 55 opitých vodičov, traja spôsobili nehodu Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Policajti v Žilinskom kraji pokračujú s dlhodobým zvýšeným dohľadom nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky. Súčasťou takéhoto dohľadu je aj zisťovanie, či sú motoristi a vodiči nemotorových vozidiel triezvi a schopní bezpečnej jazdy.

V 31. týždni roku 2022 zastavili hliadkujúci policajti 28 opitých vodičov motorových vozidiel. Až 17 z nich pri dychovej skúške na prítomnosť alkoholu vo vydychovanom vzduchu nafúkalo viac než jedno promile. Prístroj na meranie množstva požitého alkoholu pomohol odhaliť aj 27 opitých vodičov nemotorových vozidiel.

Počas predošlého týždňa došlo na cestách v Žilinskom kraji k niekoľkým dopravným nehodám s rôznymi následkami. Tri z nich spôsobili práve nezodpovední vodiči pod vplyvom alkoholu.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách,“ uviedla Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu