Žilinčania hlasujú vo volebnej ankete emotikonmi, viac ako polovica z nich by si nevybrala žiadneho kandidáta


Foto: Žilinčania hlasujú vo volebnej ankete emotikonmi, viac ako polovica z nich by si nevybrala žiadneho kandidáta

Včera 7. augusta sme na našej facebookovej stránke zverejnili anketu týkajúcu sa tohtoročných komunálnych volieb. Žilinčania prostredníctvom reakcií môžu zahlasovať za kandidáta na primátora mesta Žilina, ktorého by zvolili v prípade, že by sa voľby konali už budúcu sobotu. Oficiálnym dátumom komunálnych volieb, ale aj volieb do VÚC je však 29. október 2022.

Dosiaľ ohlásili kandidatúru štyria záujemcovia o post primátora Žiliny. Ako prvý informoval o svojom zámere žilinský mestský poslanec Peter Cibulka. O necelý mesiac vyjadril záujem aj súčasný primátor Peter Fiabáne. V júni spoznali Žilinčania tretieho kandidáta občianskeho aktivistu Jána Rzeszota a v auguste sa k trojici pridal aj súčasný župný poslanec a riaditeľ žilinskej polikliniky Žilpo v Žiline Štefan Zelník.

Dosiaľ v ankete zahlasovalo takmer 900 užívateľov Facebooku, pričom najväčším počtom hlasov podporili Žilinčania možnosť „Žiadny z uvedených”. Už ohlásení kandidáti spolu získali len necelých 400 hlasov. Verejnosť tak ešte stále čaká na ohlásenie ďalších kandidatúr, ktoré by im na jeseň pomohli v rozhodovaní.

V rebríčku obľúbenosti je zatiaľ na vrchole Peter Cibulka s počtom hlasov 153. Druhé miesto obsadil súčasný primátor Peter Fiabáne, ktorého svojimi hlasmi podporilo 147 hlasujúcich. Ďalej nasleduje Ján Rzeszoto, ktorého svojimi reakciami podporilo 55 hlasujúcich a Štefan Zelník sa so 14 hlasmi ocitol na chvoste ankety.


Žilinčanov ani pomaly sa blížiaci termín komunálnych volieb neodradil od zábavy v komentároch. Prostredníctvom obrázkov predstavili svojich kandidátov, ako napríklad Jána Slotu, Štefana Harabina, podnikateľa Georga Trabelssieho či bábkovú postavičku Raťafáka Plachtu.

Komu by ste svoj hlas dali vy? Vedeli by ste si vybrať so súčasnej ponuky kandidátov? Vyjadriť svoj názor môžete priradením hlasu alebo prostredníctvom komentára v našom príspevku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu