V žilinskej nemocnici platí zákaz návštev na oddelení úrazovej chirurgie a oddelení vnútorného lekárstva


Foto: V žilinskej nemocnici platí zákaz návštev na oddelení úrazovej chirurgie a oddelení vnútorného lekárstva

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline zaviedli zákaz návštev pacientov na oddelení úrazovej chirurgie a oddelení vnútorného lekárstva. Vydaný bol na základe aktuálnej epidemiologickej situácie v súvislosti s výskytom ochorenia COVID-19.

Je však možné udeliť výnimky pre návštevu pacientov v terminálnom štádiu ochorenia alebo v mimoriadnych prípadoch. Umožnené budú po dohovore s primárom príslušného lôžkového oddelenia.

Návštevy hospitalizovaných pacientov na ostatných oddeleniach žilinskej nemocnice ostávajú naďalej povolené v čase od 14:00 do 16:00. Po celú dobu návštevy musí mať návštevník riadne nasadený respirátor, pred a po návšteve si návštevník musí vydezinfikovať ruky. 


„Na izbe môžu byť súčasne 2 návštevníci po dobu maximálne 15 minút, na JIS môže byť maximálne 1 návštevník po dobu maximálne 15 minút. Predĺženie doby návštevy je možné len na základe povolenia prítomného personálu,“ spresňuje nemocnica v príspevku na sociálnej sieti. 

Pri pôrode sú povolené dve sprevádzajúce osoby. Na oddelení pediatrie sú návštevy povolené pre pacientov, ktorí nie sú hospitalizovaní so zákonným zástupcom alebo inou sprevádzajúcou osobou. 

Uvedené opatrenia nemocnica zaviedla v súvislosti so znížením rizika nákazy koronavírusom. Z tohto dôvodu platí zákaz vstupu osobám pozitívne testovaným na COVID-19 či po kontakte s osobou pozitívnou na toto ochorenie. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu