Ďalšiu elektrickú kolobežku Bolt našli Martinčania visieť z konštrukcie železného mosta


Foto: Ďalšiu elektrickú kolobežku Bolt našli Martinčania visieť z konštrukcie železného mosta

Zdieľané elektrické kolobežky od firmy Bolt si mnoho obyvateľov Žiliny či Martina chváli, v posledných dňoch však verejnosť začína čoraz častejšie upozorňovať na problémy v súvislosti s ich parkovaním.

Kým v Bratislave sú presne vymedzené plochy, kde kolobežky môžete bezpečne zaparkovať, v Žiline a Martine bývajú zelené kolobežky zaparkované na úzkych chodníkoch či v blízkosti križovatiek. V oboch mestách je preto často zaznamenávaný vandalizmus v súvislosti s elektrickými kolobežkami Bolt. 

Najnovšie našli Martinčania kolobežku visieť z konštrukcie železného mosta. Ďalšia bola len pár hodín predtým zapadnutá v teréne v blízkosti Lipoveckých jazierok, inú kolobežku našli pred pár dňami hodenú v kontajneri pri chodníku, ktorý blokovala. Minulý rok sa ďalší prípad vandalizmu na kolobežkách udial v Žiline, kde neznámi vandali okúpali jednu z nich v Brodnianke. 



Elektrické kolobežky sú určené na jazdu po asfaltových cestách či akomkoľvek inom rovnom povrchu. Službu zabezpečuje súkromná firma, preto si užívatelia platia priamo za odjazdené minúty. Pri parkovaní aplikácia každého užívateľa vyzve, aby kolobežku nenechával odstavenú na chodníkoch, čo musí potvrdiť aj jej následným odfotografovaním. 

Pokiaľ toto užívateľ nesplní, kolobežka sa nedá zaparkovať a aplikácia mu stále počíta minúty jazdy. Ako je teda možné, že sa niektoré objavia v rieke, kontajneri alebo visia na železnom moste je vzhľadom na tieto skutočnosti zatiaľ nevysvetliteľné. 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu