Policajtov hliadkujúcich v obci Klin zaujal vo večerných hodinách vodič jazdiaci zo strany na stranu


Foto: Policajtov hliadkujúcich v obci Klin zaujal vo večerných hodinách vodič jazdiaci zo strany na stranu Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline

Pozornosť policajnej hliadky z Obvodného oddelenia Policajného zboru Námestovo upútal v stredu 3. augusta vo večerných hodinách 47-ročný vodič motorového vozidla značky Škoda. Obvinený, ktorý v tom čase prechádzal po ceste prvej triedy v obci Klin v okrese Námestovo, viedol automobil podozrivým spôsobom zo strany na stranu. 

Policajní príslušníci muža bezodkladne zastavili. „Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,29 mg/l (2,69 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu,” spresnila okolnosti nebezpečnej situácie polícia.

Vodiča s takmer tromi promile polícia obmedzila na osobnej slobode a vzhľadom na výsledok dychovej skúšky mu bol zadržaný aj vodičský preukaz. „Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predloží prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,” doplnil hovorca KR PZ v Žiline Radko Moravčík.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom návykových látok neohrozovali svoj život a životy ostatných. „Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nie je správne riešenie,” uviedol Radko Moravčík.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu