Martinčania opäť objavili elektrické kolobžeky Bolt v kontajneri pri chodníku, ktorý blokovali


Foto: Martinčania opäť objavili elektrické kolobžeky Bolt v kontajneri pri chodníku, ktorý blokovali Foto: Facebook/Martin - naše mesto bez cenzúry

Zdieľané elektrické kolobežky od firmy Bolt využívajú denne stovky obyvateľov viacerých miest na Slovensku. V rámci Žilinského kraja môžu na týchto vozidlách jazdiť zatiaľ len občania zo Žiliny a Martina.

Hoci mnohí tento spôsob dopravy chvália, niektorým ľuďom prekážajú zelené kolobežky zaparkované na úzkych chodníkoch či v blízkosti križovatiek. V ojedinelých prípadoch sa nespokojní občania dokonca rozhodnú svoj názor vyjadriť činmi.

Príkladom je fotografia uverejnená jedným z Martinčanov v príspevku na sociálnej sieti, ktorá zachytáva dve Bolt kolobežky čiastočne umiestnené v nádobe na komunálny odpad. V tesnej blízkosti kontajnera sa nachádzajú ďalšie zelené kolobežky, ktoré zaberajú celú šírku chodníka.

Tento čin vyvolal medzi ľuďmi rozporuplné reakcie. Zatiaľ čo ho väčšina odsudzuje, niektorí komentujúci vyjadrili názor, že zdieľané kolobežky nepatria na chodníky. K podobným incidentom má v Martine údajne dochádzať pravidelne.


„Človeku sa rozum zastavuje keď to vidí ale zas… Je to nedoriešené. Kolobežky krížom-krážom cez celý chodník a keď idú mamičky s kočíkom, tak buď cez trávu obchádzať alebo šup aj s kočíkom na cestu,“ uviedla mladá mamička v komentári pod príspevkom.

Vandalizmus v súvislosti s elektrickými kolobežkami Bolt bol v minulosti zaznamenaný aj v Žiline. Na jar roku 2021 neznáme osoby hodili niekoľko kolobežiek do potoka v žilinskej mestskej časti Brodno. O tomto incidente sme informovali v staršom článku.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu