Letecká záchranná služba zasahovala pri kolapse, 63-ročného českého turistu previezli do žilinskej nemocnice


Foto: Letecká záchranná služba zasahovala pri kolapse, 63-ročného českého turistu previezli do žilinskej nemocnice Foto: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba

Posádka Leteckej záchrannej služby z Trenčína zasahovala včera 3. augusta v katastri obce Vysoká nad Kysucou. O spoluprácu boli leteckí záchranári požiadaný z dôvodu, že išlo o lesný a najmä ťažko dostupný terén. O zásahu informovala  Letecká záchranná služba vo svojom príspevku na sociálnej sieti. 

Pomoc bola potrebná pre 63-ročného turistu z Českej republiky, ktorý v kopcoch náhle skolaboval. Riziko kolapsu má zvýšenú incidenciu práve v letnom období, kedy vysoké teploty výrazne vplývajú na funkciu organizmu. Postihnutou skupinou sú najmä staršie osoby, no kolabujú neraz aj malé deti či mladiství. 

K pacientovi sa lekár dostavil aj v spolupráci príslušníkov Hasičského a záchranného zboru z Turzovky. „Lekár mužovi poskytol neodkladné zdravotné ošetrenie a po preložení na palubu bol v stabilizovanom stave a pri vedomí prevezený vrtuľníkom do Fakultnej nemocnice v Žiline,” spresnili leteckí záchranári.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu