Kamión s vysokým nákladom poškodil trolejové vedenie v Žiline, spôsobil dopravné obmedzenia a zmenu v MHD


Foto: Kamión s vysokým nákladom poškodil trolejové vedenie v Žiline, spôsobil dopravné obmedzenia a zmenu v MHD

Dnes krátko popoludní došlo k poškodeniu trakčného vedenia na žilinskom sídlisku Vlčince. Podľa informácií od svedkov malo poruchu zapríčiniť nákladné motorové vozidlo, ktoré sa svojím nákladom dotklo trolejového vedenia na ulici Vysokoškolákov. Dopravný podnik mesta Žiliny na problém reagoval viacerými zmenami v mestskej hromadnej doprave.

Trolejbusové linky s číslom 5 a 6 aktuálne zmenili svoju trasu z Vlčiniec do centra mesta cez zastávku Predmestská. Linka číslo 4 premáva len po zastávku Polícia, opačná linka číslo 14 zas jazdí od Polície na Vlčince a do centra. V úseku medzi zastávkou Polícia a sídliskami Hliny, Solinky a Vlčince dočasne premáva kyvadlová autobusová doprava.

Na mieste poruchy sa nachádza technické vozidlo pracovníkov mesta, ktorí opravujú trolejové vedenia. Dopravu riadi polícia, napriek tomu sa však tvoria rozsiahle kolóny. Vozidlá smerujúce z Vlčiniec do centra sú odkláňané smerom ku križovatke na ulici Košická.


„Informujem Vás o obmedzení v doprave v Žiline na ulici Vysokoškolákov, kde smerom od OD LIDL je uzavretá premávka smerom do centra mesta, premávka odkláňaná hliadkou PZ cez križovatku Košickú. Predpokladaný čas uzatvorenia cesty cca. 1 hodina,“ uviedla polícia.

Aktualizácia 14:10 hod.

Polícia v Žiline informovala o obnovení premávky na ulici Vysokoškolákov smerom od predajne LIDL do centra mesta. Premávka je obnovená úplne a bez obmedzení.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu