Protest dodávateľov z tunela Višňové práve začal: Aj my máme rodiny, dajte nám naše ťažko vyrobené peniaze!


Foto: Protest dodávateľov z tunela Višňové práve začal: Aj my máme rodiny, dajte nám naše ťažko vyrobené peniaze! Foto: Facebook/Ako je na tom Strečno? Verejný dopravný infoservis.

Dnes krátko pred 13:00 hod. sa pred vstupom do tunela Višňové začal plánovaný protest zástupcov a pracovníkov firiem, ktorým do dnešného dňa nebola zaplatená práca v tuneli či dodaný materiál. Informovala o tom facebooková stránka zameraná na monitorovanie dopravnej situácie na ceste pod Strečnom v príspevku na sociálnej sieti.

Protestu sa zúčastňujú hlavne menšie firmy, ktoré slúžili ako subdodávatelia spoločností zabezpečených firmou SKANSKA. Mnohým z týchto subdodávateľov na konci reťaze spoločností zapojených do stavebných prác v tuneli totiž do dnešného dňa neboli uhradené vyhotovené faktúry za tesárske, betonárske či železiarske práce. Niektorým z firiem dokonca kvôli finančným problémom hrozí zánik.


Napriek nepríjemnej situácii dnešný protest zatiaľ prebieha pokojne. Na pracovisku Dubná Skala stojí niekoľko osôb s transparentami. „Aj my máme rodiny,“ „Dajte nám naše ťažko vyrobené peniaze,“ či „Príbeh Váhostav sa opakuje,“ hovoria veľké nápisy, ktoré môže vidieť každý prechádzajúci motorista.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu