Odstavený Mercedes stále blokuje cestu na Hlinách, majiteľ má približne týždeň na jeho odstránenie


Foto: Odstavený Mercedes stále blokuje cestu na Hlinách, majiteľ má približne týždeň na jeho odstránenie

Na žilinskom sídlisku Hliny stojí už dlhšiu dobu na miestnej komunikácii osobné motorové vozidlo, ktoré blokuje časť vozovky vrátane trasy pre cyklistov na ulici Nešporova. Čierny automobil značky Mercedez-Benz sa z tohto miesta nepohol už viac než pol roka.

Odstavené vozidlo s nitrianskym evidenčným číslom je zjavne poškodené a pravdepodobne nepojazdné. Rozhorčení obyvatelia sídliska na vrak upozorňujú vedenie mesta od januára 2022 prostredníctvom sociálnych sietí aj stránky určenej práve na zverejňovanie občianskych podnetov.

Mesto Žilina v júni upozornilo majiteľa vozidla, že je povinný do 60 dní odstrániť túto prekážku cestnej premávky. Pokiaľ automobil nepremiestni, bude odtiahnutý na určené parkovisko, pričom náklady za jeho presun musí následne podľa zákona uhradiť majiteľ.

Výzva bola vydaná 9. júna a zverejnená 10. júna. Keďže majiteľ má čas na odstránenie vraku 60 dní od doručenia tejto výzvy, momentálne mu zostáva približne týždeň. Automobil však stále zostáva na svojom pôvodnom mieste. Žilinčanom by však už nemal zavadzať viac než niekoľko dní.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu