V obci na hranici Žilinského a Trenčianskeho kraja sa opäť pohyboval medveď, polícia varuje obyvateľov


Foto: V obci na hranici Žilinského a Trenčianskeho kraja sa opäť pohyboval medveď, polícia varuje obyvateľov Foto: Ilustračné/pixabay.com

Dnes 4. augusta v skorých ranných hodinách sa v obci Kľačno na pozemku jedného z rodinných domov pohyboval medveď hnedý. Podľa majiteľa bol tvor sfarbený do hneda s váhou do 200 kilogramov. O pohybe jedinca informovala polícia Trenčianskeho kraja vo svojom príspevku na sociálnej sieti.

K prípadu, ktorý sa odohral okolo 3.30 hod. ráno, bola privolaná hliadka. Medveď však ešte pred jej príchodom z dvora ušiel. Situáciu ďalej rieši Zásahový tím pre Medveďa hnedého. Napriek tomu polícia vyzýva občanov i návštevníkov obce Kľačno k zvýšenej ostražitosti. „V súvislosti s výskytom medveďa odporúčame sa vyhnúť pohybu v okolitom lese. V prípade potreby okamžite kontaktuje tiesňovú linku 158,” dodala polícia.


Uvedené okolnosti nie sú v poslednom období na území Kľačna ojedinelé. Obec už dlhšie bojuje s medveďom hnedým, ktorý pravidelne ničí majetky a likviduje hospodárske zvieratá. Aj v minulosti bol k nebezpečnej situácii privolaný zásahový tím, ktorý v rámci prevencie jedinca pravidelne monitoroval a snažil sa aj o jeho odchyt.

Pokusy o zajatie zvieraťa boli však zmarené niekoľkými občanmi. „Problémového medveďa pravidelne plašili strieľaním, prejazdmi autami a pokrikovaním, dokonca prenasledovali aj členov zásahového tímu (členov Štátnej ochrany prírody), čím celá akcia dopadla neúspešne,” vysvetlila obec Kľačno v príspevku na sociálnej sieti.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu