V Žiline vybudujú prvé inkluzívne ihrisko, hendikepované deti nájdu na Vlčincoch miesto pre oddych aj zábavu


Foto: V Žiline vybudujú prvé inkluzívne ihrisko, hendikepované deti nájdu na Vlčincoch miesto pre oddych aj zábavu Foto: Facebook/Mesto Žilina

Pre hendikepované deti vznikne na území mesta Žiliny prvé inkluzívne ihrisko. Hracie prvky vyrastú na mestskom sídlisku Vlčince vo vnútrobloku Nanterská, Záborského a B. S. Timravy. Nahradia sa nimi zašlé hracie zostavy starého priestoru na zábavu. O plánoch informovalo mesto Žilina vo svojom príspevku na sociálnej sieti.

Cieľom jeho vybudovania je prirodzené začlenenie hendikepovaných detí do spoločnosti s dôrazom vytvoriť príležitosť na hru alebo inú telesnú aktivitu bez ohľadu na schopnosti dieťaťa,” spresnilo svoje zámery mesto.

Inkluzívne ihrisko zohľadňuje túžbu po rovnakých príležitostiach pre všetky deti. Hracie objekty sú navrhnuté pre deti s rôznymi stupňami telesných schopností, vznikajú tak nové možnosti na telesné aktivity bez ohľadu na duševné či telesné postihnutia.

Deti so zdravotným znevýhodnením budú môcť aktívne tráviť voľný čas podobne ako ich rovesníci už zanedlho. Stavenisko  už totiž bolo odovzdané zhotoviteľovi a novovytvoreného priestoru by sme sa mali dočkať ešte v tomto roku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu