Festival Hudobné leto Trenčianske Teplice neutícha ani v druhej polovici leta, priaznivcov hudby čaká bohatý program


Foto: Festival Hudobné leto Trenčianske Teplice neutícha ani v druhej polovici leta, priaznivcov hudby čaká bohatý program
Galéria: 6 fotiek

Festival Hudobné leto Trenčianske Teplice s dlhoročnou tradíciou má aj v druhej polovici leta pre svojich priaznivcov pripravený bohatý kultúrny program. Výnimočné koncerty a predstavenia ulahodia milovníkom rozličných žánrov, na svoje si prídu nadšenci sofistikovanej kombinácie klasiky, popu, gypsy music, etna, jazzu či flamenca.

Na pódium v Kursalone sa po troch rokoch vracia aj slovenská talentová speváčka, klaviristka a skladateľka Mária Čírová, ktorá vystúpi už prvú augustovú nedeľu. Divákov vnímajúcich hudbu srdcom opäť poteší svojimi hlbokými osobnými spoveďami, ako Unikát, Búrka, Na dosah alebo Chýbaš, kde pozorný spevák môže objaviť stopy džezu, R&B, gospelu či folku.

Milovníkov jazzu poteší nestarnúci duch slovenského jazzmana Petra Lipu, ktorého bude na pódiu sprevádzať sľubný jazzový talent v podobe mladej speváčky Zuzany Mikulcovej. Ešte pred štyrmi rokmi priniesol Peter Lipa na pódium v Kursalone hromadu energie spolu s Milanom Lasicom, tento rok sa môžete na jazzovú vlnu naladiť štvrtok 11. augusta.

Nezabudnuteľný zážitok sľubuje aj titulovaný Najlepší cigánsky orchester na svete Cigánski diabli. Zoskupenie je po 15 rokoch fungovania dokonale zladené, preto sálu v Turčianskych Tepliciach nepochybne naplnia vášnivé a temperamentné tóny. Príďte si vo štvrtok 18. augusta užiť neuveriteľnú virtuozitu a unikátne hudobné fúzie, vďaka ktorým Cigánski diabli zožali ovácie v prestížnych koncertných sieňach po celom svete.

Silné emócie, kreativitu jazzu a ohnivý živel vystrieda v nedeľu 28. augusta popová hudba overená rokmi v podaní Beáty Dubasovej. Stálica slovenskej hudobnej scény predstaví najväčšie hity 80. a 90 rokov, ako napríklad Účesy, Sme také, aké sme, Za dverami mojej izby, Vráť mi tie hviezdy či Dievča z reklamy. Návštevníci si tak v sprievode notoricky známych piesní môžu zaspomínať na časy dospievania, kedy bola pre mnohých Beáta Dubasová idolom.

Priaznivci vážnej hudby sa môžu v piatok 2. septembra tešiť na grandiózne ukončenie festivalu v sprievode Slovenského komorného orchestra, ktorý v minulom roku oslávil významné jubileum 60 rokov. SKO pod vedením dirigenta Ewalda Danela predstaví neopakovateľné skladby svetovej klasiky, ktoré sa zrodili počas dvoch storočí. 

Vstupenky na podujatia si môžete zakúpiť online na www.ticketportal.sk, v Infocentre kúpeľného hotela PAX alebo priamo na mieste pred každým predstavením v Kursalone Trenčianske Teplice.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok