Záujem o dovolenky na Liptove stúpa, dôvodom sú aj extrémne vysoké teploty vzduchu


Foto: Záujem o dovolenky na Liptove stúpa, dôvodom sú aj extrémne vysoké teploty vzduchu Foto: ilustračné

Pandémia zmenila správanie ľudí, aj pokiaľ ide o letnú dovolenku. Kým sme ešte nedávno vysnívanú dovolenku plánovali aj niekoľko mesiacov dopredu, dnes si ľudia objednávajú pobyty na poslednú chvíľu. Potvrdila to aj Katarína Šarafínová z liptovskej oblastnej organizácie cestovného ruchu.

August je mesiacom, kedy najmä Slováci po oddychu pri mori chcú navyše absolvovať dovolenku aj v slovenských horách. „Každý, kto má záujem dovolenkovať na Liptove by nemal váhať a vybrať si ubytovanie podľa svojich predstáv, pretože záujem o dovolenky stúpa,“ priblížila Šarafínová.

Podľa jej slov to môže byť aj preto, že sa ľuďom na horách lepšie zvládajú horúčavy, keďže teploty tam bývajú oveľa prijateľnejšie. Úvod letnej sezóny však podľa Šarafínovej zďaleka nebol ideálny a kapacity v regióne neboli dostatočne obsadené. „Cítili sme to najmä prvé dva júlové týždne, situácia sa začala meniť až okolo 15. júla. Tento výpadok sa však v regióne už nepodarí dobehnúť,“ dodáva Šarafínová. 

Región Liptov aktuálne dosahuje v polovici letnej sezóny veľmi dobrú obsadenosť ubytovacích zariadení. Podpísali sa na tom aj vlny horúčav, ktoré Slovensko zasiahli posledný júlový týždeň. Šarafínová taktiež uviedla, že na druhý prázdninový mesiac je lepšie rezervovať si pobyty skôr, aby bolo z čoho vyberať.

„Top tipy na augustové aktivity počas pobytu na Liptove sú návštevy vodných parkov alebo výlet do Demänovskej doliny. Okrem turistiky tam dovolenkári uvidia aj ovečky, ktoré sa po rokoch vrátili na svahy tamojšieho horského strediska a spásajú trávnaté porasty. Čoraz obľúbenejšia je aj cykloturistika s využitím elektrobikov či paddleboarding na Liptovskej Mare,“ dodala. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu