Mesto Žilina po troch dňoch vyčistilo kanalizáciu na Rondli, prvotný zásah vykonal občiansky aktivista


Foto: Mesto Žilina po troch dňoch vyčistilo kanalizáciu na Rondli, prvotný zásah vykonal občiansky aktivista Foto: mesto Žilina

Od polovice júla môžu motoristi v Žiline využívať nový asfaltový povrch na okružnej križovatke Rondel. Dôležitý uzol sa po viac ako 40 rokoch dočkal kompletnej výmeny vrchnej obrusnej vrstvy. 

V piatok 29. júla sa na verejnosti objavila informácia o zaliatej ceste na Rondli. Po výdatných zrážkach sa nahromadilo väčšie množstvo vody na vnútornej časti jazdného pruhu pri výjazde do centra mesta, ktorá však aj niekoľko hodín po daždi z miesta neodtiekla.

Mesto Žilina reagovalo na vzniknutú situáciu vyjadrením, že nejde o nekvalitne uskutočnenú rekonštrukciu. Problém nastal pri jednej zo zábran pre odtok vody, ktorá bola zanesená a zberný kôš bol plný blata a ďalších nečistôt.


„Po preverení situácie na mieste bolo zistené, že príčinou bola upchatá vpusť, preto voda neodtekala. Čiastočná náprava bola vykonaná okamžite, v dôsledku čoho sa problémy v sobotu neopakovali,“ uviedol hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík.

Úplné vyčistenie zberných košov kanalizačných vpustí zrealizovali Žilinské komunikácie na Rondli v pondelok 1. augusta ráno. Iniciatíva však nešla od mesta, ale občianskeho aktivistu Karola Čepca.

„Nedostatok som nahlásil Žilinským komunikáciám, ale toto sa tam nenazbieralo tento rok a možno ani počas predchádzajúceho. Spytovať svedomie si musí príslušný odbor na Mestskom úrade a Žilinské komunikácie. Aj vyvodiť zodpovednosť. Spolu s ospravedlnením a s promptnou nápravou,“ reagoval Čepec vo svojom piatkovom vyjadrení na sociálnej sieti. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu