Pri príležitosti 75. narodenín umelca Františka Muchu pripravilo Krajské kultúrne stredisko v Žiline krátky film


Foto: Pri príležitosti 75. narodenín umelca Františka Muchu pripravilo Krajské kultúrne stredisko v Žiline krátky film Foto: Facebook/Krajské kultúrne stredisko v Žiline

Krajské kultúrne stredisko v Žiline pripravilo pri príležitosti 75. výročia narodenia umelca Františka Muchu krátky film. Dielo hovoriace o živote a tvorbe umelca, ktorý sa narodil v terchovskej osade pod Malým Rozscutcom, zverejnilo stredisko vo svojom príspevku na sociálnej sieti.

František Mucha je všestranným umelcom, venuje sa hudbe, vizuálnemu umeniu fotografie, ale aj umeniu výtvarnému. Vďaka jeho práci, ktorá je verná jeho rodisku, poznajú terchovskú tradíciu aj v iných kútoch sveta.

Muzikantské srdce vždy patrilo Ľudovej hudbe bratov Muchovcov, Rozsutec na maliarskom plátne bola vždy tá najväčšia inšpirácia a na terchovské podujatia sa dnes už s obrovským obdivom pozeráme práve cez objektív Františka Muchu,” uvádza sa v príspevku.

Podľa kultúrneho strediska je nebojácnosť, snaživosť a uchovávanie a šírenie tradícií tohto uznávaného umelca inšpiráciou pre jeho umeleckých kolegov nielen z Terchovej.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu