Hradné hry Žofie Bosniakovej sa opäť vracajú, na hrade Strečno uvidíte delostrelcov, šermiarov či sokoliarov


Foto: Hradné hry Žofie Bosniakovej sa opäť vracajú, na hrade Strečno uvidíte delostrelcov, šermiarov či sokoliarov Foto: Považské múzeum v Žiline

Po dvojročnej prestávke sa na hrad Strečno vracajú viaceré atraktívne podujatia. Považské múzeum v Žiline tentokrát láka návštevníkov na tradičné Hradné dni Žofie Bosniakovej, na ktorých je pripravený bohatý dobový program.

Podujatie bude prebiehať 7. augusta od 9.00 do 17.00 hod, pričom program sa bude na nádvorí opakovať v pravidelných časových intervaloch. 

Dobovú atmosféru vytvoria remeslníci, ktorí predstavia svoju jedinečnú prácu brašnára, sviečkara či krajčíra. „Živo bude aj na nádvorí. Návštevníci sa môžu tešiť na ukážky dobového tanca a vystúpenie skupiny historického šermu Bojník. Chýbať nebudú ani sokoliari sv. Bavona a všetky deti zabaví vynikajúci mím Miro Kasprzyk,“ uvádza správkyňa hradu Strečno Katarína Repáňová.


Program myslí aj na milovníkov gastronómie, pre ktorých bude v areáli hradu pripravená dobová kuchyňa aj s degustáciou. Akčný výboj na hrad zase prinesú hradní delostrelci z OZ Turiec.

Program ďalších podujatí organizovaných Považským múzeom v Žiline si môžete prezrieť TU


Miesto: Hrad Strečno
Dátum: 07.08.2022 - 09:00    17:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu