Vernisáž na tému Všetky moje krajiny od cestovateľov a maliarov sa uskutoční v Rosenfeldovom paláci


Foto: Vernisáž na tému Všetky moje krajiny od cestovateľov a maliarov sa uskutoční v Rosenfeldovom paláci

Sme maliari – cestovatelia, či cestovatelia – maliari! Radi navštevujeme krajiny a naša zvedavosť nás ťahá stále ďalej a ďalej! Na cestách veľa fotíme, aj skicujeme.

Maľovanie na veľkom čínskom múre s tisíckami Číňanov vzájomne sa postrkujúcich, hrnúcich nám prach do farieb a drgajúcich nám do ruky. Alebo keď si sadnete v plenéri, aby ste do seba nasali ducha toho, čo vidíte, a pritom vám okamžite kŕdeľ usoplených detí strká nos do kresby a rozrušení domorodci sa vám nadšene stavajú do výhľadu!

Nehovoriac o poveternostných podmienkach v danom okamihu. Takto získané dojmy sú viacrozmerné. Preto i jednoduché skice z našich ciest pre nás znamenajú denník, nielen vizuálny, ale zachytený všetkými zmyslami.


Aj po čase sa v duchu znova a znova vraciame na vzdialené miesta a zažívame naše kresby a obrazy. Sú to záznamy z ciest, pretvorené naším svojským vnútorným pohľadom i fantáziou. Každý z nás ich prežíva individuálne. Preto všetky „moje“ krajiny, všetky “moje” dojmy.

Daniela Helienek & Michal Helienek

Vernisáž výstavy: 4. augusta 2022 o 17:30 hod. Kapacita je obmedzená, preto odporúčame rezervovať si miesta (info@rosenfeldovpalac.sk). Rezervované miesta budeme držať max. 15 min. do začatia predstavenia (t.j. do 17.15 hod.). Vstup zadarmo. 

Miesto: Rosenfeldov palác
Dátum: 04.08.2022 - 17:30



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu