V koryte vyschnutej Rajčianky bol objavený mínometný granát z obdobia druhej svetovej vojny


Foto: V koryte vyschnutej Rajčianky bol objavený mínometný granát z obdobia druhej svetovej vojny Foto: KR PZ Žilina

Keď sa z rieky stratí voda, odhalí mnohé tajomstvá. Korytá vodných tokov a nádrží sú často pokryté rôznymi obyčajnými, ale aj vzácnymi či hrozivými predmetmi. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline dnes potvrdilo, že niektoré nálezy môžu byť dokonca nebezpečné.

Na dne rieky Rajčianka, ktorá vyschla kvôli dlhodobým vysokým teplotám a nedostatku zrážok, bola objavená stará munícia. Na miesto nálezu v katastri obce Rajecká Lesná bola okamžite vyslaná policajná hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Rajec a tiež policajný pyrotechnik zo Žiliny.

Policajti z Rajca zabezpečili blízke okolie miesta, kde sa nachádzala munícia. Pyrotechnik po príjazde zistil, že ide o mínometný granát z obdobia druhej svetovej vojny. Nebezpečný nález bol zaistený a transportovaný na miesto následnej likvidácie.

„V prípade nálezu podozrivých predmetov žiadame občanov, aby ihneď kontaktovali políciu na linke 158, prípadne najbližší útvar Policajného zboru. Miesto je potrebné označiť a s podozrivým predmetom žiadnym spôsobom nemanipulovať. Polícia preverí či sa jedna o muníciu a rozhodne o ďalšom postupe,“ žiada občanov Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu