Počas najbližšieho víkendu bude prejazd áut cez Terchovú obmedzený, dôvodom sú Jánošíkove dni


Foto: Počas najbližšieho víkendu bude prejazd áut cez Terchovú obmedzený, dôvodom sú Jánošíkove dni Foto: janosikovedni.sk

Medzinárodný folklórny festival Jánošíkove dni, ktorý už zajtra zavíta do Terchovej, výrazne ovplyvní dopravu na ceste druhej triedy II/583. Túto komunikáciu každodenne využívajú aj vodiči, ktorí sa chcú vyhnúť zdržaniu na frekventovanej ceste I/18 pod Strečnom.

Počas festivalového víkendu od 29. júla 16:00 hod. do 31. júla 18:00 hod. bude tranzit cez obec Terchová značne obmedzený prenosným dopravným značením. Výnimku zo zákazu prejazdu týmto úsekom komunikácie budú mať všetci účastníci festivalu, pravidelné linky Slovenskej autobusovej dopravy, vozidlá s právom prednostnej jazdy a zásobovanie.

„Tranzitujúci vodiči majú možnosť obchádzky Terchovej odklonom dopravy, ktorý bude vyznačený dopravnými značkami. Na parkovanie vozidiel účastníkov festivalu budú vyčlenené záchytné parkoviská, krajnice miestnych komunikácií v obci a označené verejné priestranstvá,“ uvádza oficiálny web festivalu Jánošíkove dni.

O bezpečnosť a plynulosť premávky sa budú počas víkendu starať organizátori podujatia spoločne s členmi Policajného zboru Slovenskej republiky. Polícia bude dopravu regulovať najmä na najfrekventovanejších a najviac exponovaných miestach v obci.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu