Mladý muž v Martine ohrozoval obsluhu prevádzok nožom, z herne a večierky si odniesol takmer 3-tisíc eur


Foto: Mladý muž v Martine ohrozoval obsluhu prevádzok nožom, z herne a večierky si odniesol takmer 3-tisíc eur Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Polícia po dôkladnom vyšetrovaní vypátrala a zadržala mladého muža, ktorý je podozrivý z lúpeží v dvoch martinských prevádzkach. Momentálne čelí obvineniu z dvojnásobného zločinu lúpeže. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline príspevkom na sociálnej sieti.

Obvinený 24-ročný muž mal nožom ohrozovať obsluhu dotknutých prevádzok, čím ju prinútil odovzdať mu finančnú hotovosť. K prvej lúpeži došlo v piatok 22. februára v martinskej herni, odkiaľ si zlodej odniesol peniaze a tikety v celkovej hodnote 2 300 eur.

„S nožom v ruke mal žiadať obsluhu, aby mu dala peniaze a otvorila trezor. Tá mu mala vydať peňaženku s finančnou hotovosťou a tiketmi. Následne mal po skutku z herne odísť,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.


Počas vyšetrovania príslušníci policajného zboru zistili, že muž obvinený z lúpeže v herni je podozrivý aj z ďalšieho násilného trestného činu. Začiatkom júna mal totiž rovnakým spôsobom získať finančnú hotovosť od obsluhy miestnej večierky.

„Začiatkom minulého mesiaca mal v martinskej večierke žiadať od obsluhy peniaze s nožom v ruke. Predavačka mu mala vydať hotovosť. Spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na 600 eur,“ doplnilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Zlodeja odhalili martinskí kriminalisti v spolupráci s členmi žilinskej pohotovostnej motorizovanej jednotky. Počas procesných úkonov sa im podarilo zaistiť odcudzenú finančnú hotovosť. Na základe obvinení policajného vyšetrovateľa hrozí mužovi trest odňatia slobody.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu