Na SOŠ polytechnickej v Dolnom Kubíne začali s modernizáciou telocvične, nové dielne dokončia do konca prázdnin


Foto: Na SOŠ polytechnickej v Dolnom Kubíne začali s modernizáciou telocvične, nové dielne dokončia do konca prázdnin

Študenti Strednej odbornej školy polytechnickej v Dolnom Kubíne budú mať vytvorené lepšie podmienky pre odborné vzdelávanie i pre športovanie. V tomto období sa dokončuje rekonštrukcia strojníckych dielní, modernizácie sa dočká aj telocvičňa.

S rekonštrukciou dielní, ktoré slúžia na odborný výcvik, začali v júni minulého roku. „V rámci stavebných úprav sa zrekonštruovali štyri samostatné dielne a učebne na poschodiach. V kotolni vymenili ústredné kúrenie. Budova má novú fasádu, je zateplená, má vymenené okná, novú izoláciu strechy a tiež elektroinštaláciu,“ priblížila hovorkyňa ŽSK Eva Lacová s tým, že modernizácia dielní bude ukončená do konca letných prázdnin. 

V najbližších dňoch sa začne modernizovať aj telocvičňa a jej zázemie. Hlavným dôvodom je deformácia zemného podložia hracej plochy, ako aj praskanie nadväzujúcich priečok a stavebných konštrukcií. Zrekonštruované športovisko bude mať bezbariérový prístup aj šatne.

Telocvičňa SOŠ polytechnickej v Dolnom Kubíne je rozlohou najväčšou športovou halou v širokom okolí, od svojho vzniku však ešte neprešla žiadnou zásadnou rekonštrukciou. Stavebné úpravy telocvične a jej zázemia by mali byť ukončené v apríli 2023. Predbežné náklady sú takmer 831-tisíc eur a financované budú z vlastných zdrojov Žilinského samosprávneho kraja.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu