Výťažok z Festivalu medikov v Martine poputuje na detskú kliniku, na svoje si prídu milovníci behu, jedla aj hudby


Foto: Výťažok z Festivalu medikov v Martine poputuje na detskú kliniku, na svoje si prídu milovníci behu, jedla aj hudby
Galéria: 5 fotiek
Foto: Univerzitná nemocnica Martin

Medici pozývajú všetkých, ktorí chcú pomáhať, na Festival medikov s poznázvom ŽI A NECHAJ ŽIŤ. Program sa každoročne rozširuje a aj tento ročník sa svojou pestrosťou prihovorí každému. 

Finančný výťažok z celého podujatie poputuje tentokrát na Kliniku detskej anestéziológie a intenzívnej medicíny. „Zo všetkých kliník, ktorým sme zatiaľ pomohli si myslím, že táto to potrebuje najviac,” hovorí hlavný organizátor podujatia Pavol Vigláš.

Doterajších šesť ročníkov festivalu sa pretavilo do podoby zdravotníckych prístrojov v hodnote vyše 23 000 eur, z toho 12 000 eur poputovalo minulý rok na detskú psychiatriu. Podľa Víglaša sa vlani podarilo vyzbierať rekordnú sumu: „Napriek tomu, že sa festival uskutočnil posledný víkend pred lockdownom, zúčastnilo sa ho cez 3 000 ľudí.

Aký program prinesie Festival medikov ŽI A NECHAJ ŽIŤ?

6. Martinský beh medikov
Šiesty ročník najväčšieho behu medikov na Slovensku sa uskutoční v sobotu 17. septembra. Hlavnou myšlienkou je pomoc pre tých najkrehkejších pacientov. Pred hlavným podujatím je pripravená o 10.00 hod. trať pre najmenších, hlavný beh začne o 11.00 a trať bude mať cca 5 km. Pomocou čipu na štartovnom čísle sa ľahko zapojíte aj do tomboly. Pripravení je tiež sprievodný program, ako streetfood, kolotoče, workshopy o sexuálnom zdraví či merania tlaku, cukru alebo zraku. 

Dátum: sobota, 17. septembra 2022  

Miesto: Amfiko Martin  

Pre registráciu klikni SEM.

Charitatívne koncerty
Martinský amfiteáter počas piatka a soboty ožije charitatívnymi koncertmi. V piatok si na svoje prídu milovníci rapu, hip-hopu a elektronickej hudby. Súčasťou line-upu sú DMS, SAMEY, PORSCHE BOY, YAEL, LUCAS HELY, RISHIKE, MARCO ALESK a Djs: CHANGING FACES, SEPARATIK, NERKHA, CUNER, MATTHEW PI a hostia z Islandu: EVA MEY a DOCTOR VICTOR.  

Počas sobotných koncertov si fanúšikovia môžu zaskákať na pop alebo rock a zatancovať si pri rytme balkánskych hitov v podaní dvojice MALALATA. Svoje hity prídu predstaviť aj kapely Billy Barman, Hex a Heľenine Oči. O afterparty sa postarajú DJs: GOMBO a MINCO.  

Dátum: piatok a sobota, 17. a 18. septembra 2022  
Miesto: Amfiko Martin
Pre zakúpenie vstupenky klikni SEM.

Výstava obrazov a grafík 
Ak ťa zaujíma vizuálne umenie, na svoje si prídeš v obchodnom centre Galéria, kde bude prebiehať výstava fotiek z Kliniky detskej anestéziológie a intenzívnej medicíny UNM, ale miesto si vyslúžia aj práce žiakov zo Súkromnej školy umeleckého priemyslu Martin a grafiky od autorov Spoznaj Turiec a rapera Smart-a, člena skupiny DMS. Vyzbierané peniaze za predaj diel aukčnou formou sa pripoja k výťažku z celého festivalu.

Dátum: od pondelka 12. septembra do piatka 24. septembra 2022,   
Miesto: Obchodné centrum Galéria Martin  
Vstupenky: zdarma 


Streetfood Amfiko
Okrem jedla a nápojov podávaných počas Martinského behu medikov a koncertných večerov, bude celú sobotu 17. septembra otvorený amfiteáter pre širokú verejnosť. Okrem jedla si budete môcť v areáli amfiteátra užiť aj Lanový park Segoland, kolotoče a atrakcie pre deti.

Dátum: sobota 17. septembra 2022   
Miesto: Amfiteáter Martin 
Vstupenky: zdarma   

 

Stand-Up Silné reči
V Martine sa budete môcť v jedinečných priestoroch Aula Magna Jesseniovej lekárskej fakutly celú hodinu smiať na najlepšom Stand-Upe na Slovensku! Naživo budete počuť Jakuba Gulíka, Jakuba Zitrona Ťapáka, a Martina Hatalu. 

Dátum: utorok, 20. septembra 2022   
Miesto: Aula Magna, JLF UK Martin
Pre zakúpenie vstupenky klikni SEM.

Ladies Comedy
Vo štvrtok sa predstaví komediálne duo Didiana a Lujza. Show plná humoru prináša aj hostí, ktorí sú korením každovečernej atmosféry – muža z prostredia stand-upu a speváčku, ktorá dopĺňa dvojhodinový program. 

Dátum: štvrtok, 22. septembra 2022   
Miesto: Aula Magna, JLF UK Martin
Pre zakúpenie vstupenky klikne SEM.

Kvapka krvi
V takzvanom „Veľkom klube” budete môcť darovať tú najvzácnejšiu tekutinu, ktorú tak veľmi často potrebujú aj deti ležiace na Klinike detskej anestéziológie a intenzívnej medicíny. Pre každého darcu je pripravená ochutnávka vín od partnera podujatia: Víno Masaryk a Sommelier Vínotéka.  

Dátum: streda, 21. septembra 2022   
Miesto: Veľký klub, Vysokoškolský internát, L. Novomeského 25, Martin 
Vstupenky: zdarma  

Pokiaľ chcete podporiť Kliniku detskej anestéziológie a intenzívnej medicíny, ale nemôžete sa záčastniť festivalu, môžete tiež poslať ľubovoľný príspevok na TRANSPARENTNÝ ÚČET, z ktorého všetky finančné prostriedky poputujú na kliniku.

IBAN: SK7783300000002502201880



Miesto: Martin
Dátum: 12.09.2022 - 10:00    24.09.2022 - 20:00





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu