Podujatie Deň sv. Floriána sa uskutoční v Múzeu kysuckej dediny. Pre návštevníkov sú pripravené súťaže aj ohnivá šou


Foto: Podujatie Deň sv. Floriána sa uskutoční v Múzeu kysuckej dediny. Pre návštevníkov sú pripravené súťaže aj ohnivá šou

Kysucké múzeum pripravilo na poslednú júlovú nedeľu podujatie Deň sv. Floriána. Udalosť vznikla v spolupráci s hlavným cezhraničným partnerom Hasičským záchranným sborom Moravskosliezskeho kraja a s dobrovoľnými hasičskými zbormi z Bystrickej doliny, teda z okrsku č. 3, ( Dunajov, Krásno nad Kysucou, Zborov nad Bystricou, Klubina, Radôstka, Stará Bystrica, Nová Bystrica, Vychylovka).

„Nosným prvkom podujatia bude výstava hasičskej techniky pozostávajúca z exponátov hasičských zborov z Moravskosliezskeho kraja a z celej Bystrickej doliny,“ dodáva PR hovorkyňa Miroslava Jančulová s tým, že na výstave budú prezentované hasičské uniformy a ukážky zásahovej činnosti. 

Taktiež sú pripravené pre deti aj rôzne súťaže a aktivity, za ktoré ich bude čakať maličká odmena. Počas nedele udú návštevníkov sprevádzať odborníci, ktorí ponúknu zaujímavý výklad a odpovedia na všetky otázky.            

Program:   

  •  9.55 hod. – Sprievod hasičov so zástavami
  • 10.00 – 12.00 hod. – Svätá omša spojená s posvätením novej hasičskej zástavy
  • 10.00 – 17.00 hod. – Ohňová šou (každých 30 min.)

Ukážky prvej pomoci s možnosťou osobne si vyskúšať život zachraňujúce úkony


Prezentačná výstava hasičských uniforiem

Výstava modelov hasičských áut v mierke 1:40

Výstava hasičskej techniky

  • 12.00 -17.00 hod. Súťaže a hry pre deti
  • 12.00 -12.30 hod. Ukážka hasičského zásahu
  • 14.00 -14.30 hod. Ukážka hasičského zásahu
  • 15.00 hod. Penová šou

Keďže je pre deti pripravené veľké prekvapenie v podobe penovej show, upozorňujeme rodičov, aby si na výlet pribalili aj náhradné oblečenie. Uvedené podujatie je realizované v rámci projektu. Pod patronátom sv. Floriána – ev. č. SK/FMP/6c/08/021 z programu Interreg V-A SK–CZ 2014 – 2020 Fond malých projektov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu