FOTO: Prvá nočná prehliadka hradu Strečno dopadla úspešne, augustová prinesie aj divadelné predstavenia


FOTO: Prvá nočná prehliadka hradu Strečno dopadla úspešne, augustová prinesie aj divadelné predstavenia
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

Hrad Strečno včera otvoril svoje brány v netradičnom čase, aby privítal návštevníkov zvedavých na jeho nočnú atmosféru. Prvá tohtoročná nočná prehliadka hradu, ktorá sa uskutočnila 20. júla, bola podľa organizátorov mimoriadne vydareným zážitkom.

Počas jednej z najteplejších letných nocí sa na hrad Strečno opäť vrátili jeho pradávni obyvatelia aj obrancovia. Členovia Cechu Terra de Selinan pripravili pre návštevníkov ukážky a ochutnávku stredovekej kuchyne, zatiaľ čo delostrelci z občianskeho združenia Turiec ochraňovali hrad pred nepriateľmi.

Súčasťou nočnej expozície bola aj zážitková prehliadka pripravená divadelným zoskupením RAZCA - Riadni amatéri z cooltúrnej akropoly, ohnivé predstavenie v podaní skupiny Black Elvis či premietanie filmov na hradných múroch.

Pokiaľ ste prvú nočnú prehliadku hradu nestihli, nezúfajte. Považské múzeum s podporou Žilinského samosprávneho kraja pripravujú podobný zážitok už v stredu 10. augusta. Vstupenky na druhú nočnú prehliadku zakúpite na tomto odkaze.

„Tešiť sa môžete na hru Robin Hood, divadelné predstavenie Hej partizán, vezmi ma so sebou, video premietania a chýbať nebude ani skvelý zážitok v podobe ohňovej šou,“ sľubuje Žilinský samosprávny kraj v príspevku na sociálnej sieti.

Miesto: Hrad Strečno
Dátum: 10.08.2022 - 20:00





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu