Pílu v Turzovke zachvátili plamene, požiar sa podarilo hasičom uhasiť až po viac ako 20 hodinách


Foto: Pílu v Turzovke zachvátili plamene, požiar sa podarilo hasičom uhasiť až po viac ako 20 hodinách Foto: KR HaZZ v Žiline

Pri požiari strechy haly pre spracovanie drevnej hmoty v Turzovke zasahovalo 21 profesionálnych a 42 dobrovoľných hasičov s 22 kusmi hasičskej techniky. Na Krajské operačné stredisko HaZZ v Žiline bol požiar, ktorý vznikol po ukončení výroby, ohlásený krátko po 17:30.

Hasiť rozsiahly požiar prišli hasiči z Turzovky, Čadce, Žiliny, Bytče, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a pomocnú ruku podali aj dobrovoľní hasiči z Klokočova, Korne, Podvysokej, Rakovej, Staškova, Turzovky i Vysokej nad Kysucou.

Pre upokojenie situácie bolo potrebné halu hasiť zo všetkých strán budovy, pričom boli vytvorené 3 hasiaci úseky a 3 stanovištia s výškovou technikou. Hasiči pre šíriaci sa dym zasahovali s pomocou autonómnych dýchacích prístrojov.

Mohutné plamene siahajúce z haly o rozmeroch 80 x 20 m sa podarilo lokalizovať krátko pred 21:30 po tom, ako sa hasičom podarilo po otvorení strechy začať s hasením interiéru. Plamene sa podarilo vo finále dostať pod kontrolu až po viac ako 20 hodinách.


Príčinu vzniku požiaru rieši zisťovateľ príčin požiarov. Predbežne je známa výška škody, ktorá bola odhadnutá na 500 tisíc eur. Vzhľadom k závažnosti udalosti bola k vyšetreniu udalosti privolaná aj skupina z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu a jednotka z Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu