Stavebné práce na obchvate Ružomberka sa opäť pohnú vpred, dátum finalizácie projektu zostal nezmenený


Foto: Stavebné práce na obchvate Ružomberka sa opäť pohnú vpred, dátum finalizácie projektu zostal nezmenený Foto: Facebook/Andrej Doležal

Výstavba obchvatu Ružomberka oficiálne pokračuje v plnom režime. O dohode konzorcia Národnej diaľničnej spoločnosti so zhotoviteľom na spôsobe výkladu existujúcej zmluvy informoval minister dopravy Andrej Doležal vo svojom príspevku na sociálnej sieti.

Aj napriek nezmenenému dátumu dokončenia prác v decembri 2023, je výška finálnej ceny ešte stále záujmom rokovaní odborných skupín. Predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová vyzdvihla v príspevku na sociálnej sieti prínos súčasnej vlády, vďaka ktorej sa „všetky zásadné stavby realizujú a viditeľne postupujú.


Tlačová konferencia k vyhláseniu stavby D1 Hubová - Ivachnová:


Podľa županky Jurinovej má Žilinský kraj niekoľko infraštruktúrnych problémov, no postupne dochádza k ich riešeniu. Okrem obchvatu Ružomberka pripomenula výstavbu tunela Višňové, privádzač KNM, R3 v úseku Tvrdošín - Nižná či tunel Čebrať.

Člen komisie dopravy Žilinského samosprávneho kraja Ján Bednárik tvrdí, že hlavným problémom, ktorý trápi obyvateľov Dolného Liptova a mesta Ružomberok, je práve doprava. Preto prijalo mesto správu o pokračovaní prác s veľkou radosťou.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu