Muž z Martina kradol v bufete na žilinskom bilingválnom gymnáziu, vlámal sa aj do súkromnej firmy


Foto: Muž z Martina kradol v bufete na žilinskom bilingválnom gymnáziu, vlámal sa aj do súkromnej firmy Foto: Gymnázium bilingválne, T. Ružičku 3, Žilina

Do budovy bilingválneho gymnázia na ulici T. Ružičku v Žiline sa koncom minulého mesiaca vlámal muž, ktorý zo školského bufetu odcudzil finančnú hotovosť. Žilinská polícia následne zistila, že zlodej je zodpovedný aj za ďalšiu krádež v súkromnej žilinskej firme. V obidvoch prípadoch ho zachytili bezpečnostné kamery, čo významne zjednodušilo jeho identifikáciu.

Podľa zamestnancov bilingválneho gymnázia, ktorí videli kamerový záznam, prišiel zlodej po pracovnej dobe pred hlavný vchod do školy. Najskôr niekoľkokrát zazvonil, no keď mu nikto neotváral, odstúpil od budovy a začal sa okolo seba obzerať. Po chvíli sa mal znovu vrátiť ku dverám, ktoré v priebehu niekoľkých sekúnd otvoril pomocou neznámeho nástroja.

Muž následne prešiel do školského bufetu, odkiaľ zobral hotovosť z pokladne. Po zistení, že peniaze zmizli, skontrolovalo vedenie školy bezpečnostné kamery, ktoré zachytili zlodejove preniknutie do budovy. Kamerový záznam bol odovzdaný polícii. Školník následne dodatočne zabezpečil vchodové dvere, aby sa takéto nelegálne vniknutie nezopakovalo.


Kriminalisti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline v krátkom čase vypátrali zlodeja, ktorým bol 53-ročný Martinčan. Nápomocné im boli aj záznamy z bezpečnostných kamier gymnázia a ďalšej žilinskej súkromnej firmy, do ktorej sa rovnaký muž vlámal krátko pred krádežou v bufete.

„Mal sa vlámať aj do ďalšej budovy súkromnej firmy v Žiline, kde z priestorov kancelárie mal odcudziť kovové príručné pokladničky s finančnou hotovosťou.  Uvedeným konaním vznikla predbežná škoda vo výške 470 eur,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

Muž z Martina bol obvinený z majetkovej trestnej činnosti, momentálne je však stíhaný na slobode. Žilinská polícia na prípade ďalej pracuje, všetky jeho ďalšie okolnosti sú preto predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu