Stará Bystrica zverejnila náhradný program na Oslavy zvrchovanosti. Mená hlavných vystupujúcich zostali v utajení


Foto: Stará Bystrica zverejnila náhradný program na Oslavy zvrchovanosti. Mená hlavných vystupujúcich zostali v utajení

Obec Stará Bystrica nedávno čelila nepríjemnej situácii v súvislosti s Oslavami zvrchovanosti, ktoré sa majú konať už dnes 16. júla 2022.

Tradičné podujatie bývalo vždy sprevádzané veľkolepým programom, tento rok sa však týždeň pred uskutočnením podujatia udiali v programe náhle zmeny. Svoju účasť zrušila skupina Peter Bič Projekt, umelecké zoskúpenie SĽUK a od podujatia sa dištancovala i Žilinská župa. Dôvodom bolo spoluorganizovanie akcie politickou stranou, o ktorom ich neinformovali.

K medializovanému prípadu sa vyjadril i starosta obce Ján Podmanický, ktorý zdôraznil, že napriek týmto okolnostiam sa Oslavy zvrchovanosti v Starej Bystrici konať budú, avšak s upraveným programom. O tom, kto bude jeho súčasťou sa návštevníci dozvedeli až v deň podujatia. Aj to však nie úplne. 

„Program Osláv zvrchovanosti je plne zabezpečený, Všetky sprievodné podujatia, vrátane diskusného klubu, prebehnú normálne podľa pôvodného harmonogramu,“ uvádza obec v príspevku na sociálnej sieti spolu s fotografiou už pripraveného pódia. 


O 18:00 začne Slávnostný galaprogram pod názvom „Na krídlach času“, v rámci ktorého vystúpi viac ako 300 účinkujúcich ľudových súborov a muzík z Kysúc a zo Slovenska pod režijnou taktovkou barda kysuckej kultúry Pavla Kužmu. Po nich sa predstaví slovenský husľový virtuóz Ján Berky Mrenica.

Večerný program by mal pokračovať vystúpením dvoch populárnych interpretov z Česka a Slovenska. Ich mená však obec nezverejnila. 

„Pre strednú a mladšiu generáciu sú pripravené dva koncerty: najskôr vystúpi známa česká speváčka so svojimi tanečnými hitmi. Po nej vystúpi populárny slovenský spevák so svojou kapelou a zaspievajú mnohé nestarnúce hity,“ píše sa vo vyjadrení obce, s čím nesúhlasia ani samotní návštevníci podujatia. 

„Známa česká speváčka a populárny slovenský spevák. Už vieme. Ďakujeme veľmi pekne,” poznamenala jedna z nich. Mená hlavných vystupujúcich zrejme cielene ostávajú v utajení a verejnosť sa o nich dozvie až v momente, keď vystúpia na pódium. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu