VIDEO: Obcou Sučany sa za bieleho dňa prechádzal medveď, na rovnaké miesto sa vrátil ráno aj večer


Foto: VIDEO: Obcou Sučany sa za bieleho dňa prechádzal medveď, na rovnaké miesto sa vrátil ráno aj večer Foto: Facebook/Medvede na Slovensku

Blízke stretnutia s medveďmi hlásia obyvatelia Žilinského kraja čoraz častejšie. Ďalší jedinec sa má podľa svedkov pohybovať v tesnom okolí obce Sučany. V uplynulých dňoch sa medveď dokonca odvážil priblížiť až k rodinným domom.

Divé zviera v stredu 13. júla spozorovali obyvatelia novej časti Sučian, ktorá nesie názov Hrabiny. Jednému zo svedkov sa pritom podarilo návštevu medveďa v obci zachytiť na kameru. Podľa jeho slov sa zviera na toto miesto vrátilo opakovane, prvýkrát približne o 8:00 hod. ráno, a tiež večer o 19:40 hod.

Videozáznam, ktorý obyvateľ obce Sučany zdieľal v príspevku na sociálnej sieti, zachytáva menšieho chudého medveďa hnedého. Divé zviera sa po ceste priblížilo až k obytným domom, no po chvíli bez incidentu odbehlo naspäť do lesa. Keďže sa však na rovnaké miesto vrátilo prinajmenšom dvakrát, je možné, že príde opäť.


Podľa vyjadrení v komentároch pod príspevkom viacero osôb predpokladá, že medveď na videozázname je mladý a pravdepodobne hladný. „Toto je príklad toho, že sú premnožené a staré medvede vyháňajú mladé zo svojho ,už malého na taký počet’ teritória,“ vyjadrila svoj názor jedna z komentujúcich.


Rovnakého medveďa ďalší svedkovia údajne zahliadli krátko potom, ako opustil Hrabiny. Tentokrát sa mal pohybovať na opačnej strane Krpelianskeho kanála v tesnej blízkosti záhrad.

V obci Sučany sa nedávno vyskytoval ďalší problémový samec medveďa hnedého, ktorý prevracal nádoby na odpad a vstupoval obyvateľom do záhrad. Tento jedinec bol však usmrtený koncom predošlého mesiaca.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu