V Žiline sa nachádza desať pitných fontán, voda v nich je podľa hygienikov zdravotne neškodná


Foto: V Žiline sa nachádza desať pitných fontán, voda v nich je podľa hygienikov zdravotne neškodná Foto: Mesto Žilina

Počas horúcich letných dní je mimoriadne dôležité dodržiavať pitný režim. Dostatočná hydratácia pomáha predísť mnohým zdravotným problémom, ktoré môže spôsobiť práve horúce počasie. Mesto Žilina preto zabezpečuje bezplatnú pitnú vodu pre každého, kto vysmädne počas prechádzky mestom.

Na jeho území sa aktuálne nachádza až 19 fontán, pričom z desiatich tečie pitná voda. Pitné fontánky sú umiestnené v tých častiach mesta, kde sa najmä počas leta zdržuje najväčšie množstvo ľudí. Nájdete ich na Národnej ulici, Námestí Andreja Hlinku, v Parku Ľudovíta Štúra, Dobšinského sade či v Lesoparku Chrasť.

Mesto sa stará aj o to, aby bola voda vo fontánkach zdravá a skutočne vhodná na pitie. Neškodnosť vody potvrdil pred niekoľkými dňami Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Žiline, ktorý v rámci štátneho zdravotného dozoru skontroloval vodu odobranú z mestských pitných fontán.

„Žilinské fontány sú v letných mesiacoch obľúbené a navštevované. Mnoho ľudí pri nich posedáva, prichádzajú rodiny s deťmi a pod., celkovú atmosféru spríjemňujú kultúrne a spoločenské podujatia v rámci Žilinského kultúrneho leta. Na Námestí Andreja Hlinku sa obľube Žilinčanov a návštevníkov mesta teší aj vodná hmla,“ uviedol hovorca mesta Vladimír Miškovčík.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu