Dopravné ihrisko na Vlčincoch bude po rokoch obnovené za 70-tisíc eur, jeho cesty už pokrýva nový asfalt


Foto: Dopravné ihrisko na Vlčincoch bude po rokoch obnovené za 70-tisíc eur, jeho cesty už pokrýva nový asfalt
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Klub za ZA

Dopravné ihrisko pre deti na Tulskej ulici v Žiline bude po dlhých rokoch obnovené. Rozhodli o tom poslanci volebného obvodu č. 4 - Vlčince. Stavebné práce budú podľa hovorcu mesta Žilina Vladimíra Miškovčíka stáť približne 70-tisíc eur.

Predtým, než budú môcť mladí Žilinčania dopravné ihrisko opäť využívať, musí mesto zabezpečiť rôzne opravy. Cesty dostanú nový asfaltový koberec, pribudnú na nich priechody pre chodcov a vodorovné dopravné značenie, vedľa vozovky budú umiestnené zvislé značky, oplotenie ihriska bude zrekonštruované a pribudne aj viacero lavičiek či stolov.

Rekonštrukcia ihriska prebehne v niekoľkých etapách, ukončená by mala byť ešte tento rok. V uplynulých dňoch boli osadené dopravné značky a pribudol asfaltový koberec, ktorý pokryl až 1 650 metrov štvorcových ciest a chodníkov. Asfaltérske práce stáli približne 19-tisíc eur.


„Aktuálne je v príprave projektová dokumentácia na oplotenie ihriska, mobiliár sa následne dobuduje po konzultácii s Útvarom hlavného architekta mesta Žilina zo zostatku finančných prostriedkov vyčlenených na tento účel,“ opísal momentálny stav projektu Vladimír Miškovčík.

K téme sa vyjadrili aj poslanci, ktorí sa starajú o sídlisko Vlčince. Finančné prostriedky na rekonštrukciu starého dopravného ihriska na Tulskej ulici totiž pochádzajú práve z ich poslaneckých fondov, ktoré sú pravidelne tvorené z mestského rozpočtu. O realizáciu stavebných prác sa zaslúžilo mesto Žilina.

„Pred tridsiatimi rokmi boli dopravné ihriská normálnou súčasťou predškolskej výchovy. Žiaľ, postupne sa vytratili, zabudlo sa na ich užitočnosť a výhody a napokon schátrali. Dobré návyky však život pripomenie a vráti ti ich do cesty človeka naspäť. Ako vlčinčiarski poslanci sme jednohlasne rozhodli, že poslanecké fondy na tento rok využijeme aj na opravu dopravného ihriska,“ uviedli poslanci v príspevku na sociálnej sieti.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu