Na streche žilinskej nemocnice pribudla nová vzduchotechnika, bude odčerpávať vzduch okolo röntgenu


Foto: Na streche žilinskej nemocnice pribudla nová vzduchotechnika, bude odčerpávať vzduch okolo röntgenu Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Nová vzduchotechnika pre pracovisko rádiodiagnostiky žilinskej nemocnice bola včera dovezená a umiestnená na strechu budovy. Informovala o tom Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina príspevkom na sociálnej sieti.

V utorok 12. júla popoludní pribudla na streche pavilónu Monoblok exteriérová časť vzduchotechniky, ktorá sa bude starať o čistejší a zdravší vzduch na rádiodiagnostickom pracovisku nemocnice. Staršia vzduchotechnika už totiž nedokázala plniť svoju funkciu naplno a neodčerpávala všetok ionizovaný vzduch z okolia röntgenu. Ťažké zariadenie bolo na strechu budovy vyložené pomocou žeriavu.

„Prebudovanie rozvodov stropného potrubia v interiéroch už máme za sebou, takže nová vzduchotechnika môže po inštalácii externého koncového zariadenia začať plniť svoju funkciu,“ uviedla Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina.

Na nákup a vybudovanie novej vzduchotechniky prispelo Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky sumou 100-tisíc eur. Časť finančných prostriedkov bola využitá aj na inštaláciu novej klimatizácie v čakárni pre pacientov. Pobyt na rádiodiagnostickom pracovisku sa tak stane pre personál aj pacientov zdravší a príjemnejší počas zimných aj letných mesiacov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu