Stenu bytového domu v Martine zdobí nová maľba zachytávajúca Martinské hole


Foto: Stenu bytového domu v Martine zdobí nová maľba zachytávajúca Martinské hole Foto: Facebook/Street Art Academy

Dvojica umelcov skrášlila veľkoformátovou maľbou jeden z bytových domov v martinskej mestskej časti Podháj. Martinské umelecké duo, ktoré poznáte pod menom Street Art Academy, sa zaslúžilo o spestrenie mnohých stavieb nielen v ich rodnom meste, ale na celom Slovensku.

Bytový dom na ulici Gorkého zdobí veselá farebná maľba, ktorá bola inšpirovaná Martinskými hoľami. Umelecké dielo vyobrazuje okrem stromov a vrcholov aj ukážky rôznych športov, ktoré k týmto kopcom podľa Street Art Academy neodlúčiteľne patria.

Nástenná maľba je široká 11 metrov a vysoká 12 metrov. Práca umelcov bola sponzorovaná oficiálnou stránkou mesta Martin, firmou RoofTop, s. r. o., reklamnou agentúrou VL MEDIA, s. r. o. a tiež samotným bytovým domom, ktorého stenu zdobí. 

„Veríme, že pohľad na maľbu bude v nás všetkých podporovať chuť športovať a čo najčastejšie sa vracať do našich krásnych kopcov ktorými sme v Turčianskej kotline obklopení. Ďakujeme vedeniu a kultúrnej komisií mesta Martin za prejavenú dôveru a podporu,“ uviedli autori maľby Martin Hríb a Branislav Urbánek v príspevku na sociálnej sieti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu