VIDEO: Na žilinskú plaváreň zablúdila kačacia rodinka, plavčíci jej pomohli dostať sa do bezpečia


Foto: VIDEO: Na žilinskú plaváreň zablúdila kačacia rodinka, plavčíci jej pomohli dostať sa do bezpečia Foto: Facebook/Mestská krytá plaváreň Žilina

Na žilinskej plavárni včera prebiehala nevšedná záchranná akcia. Pomoc nepotrebovala žiadna osoba, ale kačka s káčatkami, ktoré zablúdili k letným bazénom. O túto príjemnú správu sa podelila Mestská krytá plaváreň Žilina, ktorá na sociálnej sieti zároveň uverejnila videozáznam z úspešnej záchrannej akcie.

Kačacia rodinka sa cez deň v utorok 12. júla zatúlala až k obľúbenému bazénu s toboganom, kde sa pravdepodobne chcela schladiť. Zamestnanci žilinskej plavárne nezaváhali a pomocou sieťky na zber nečistôt z vodnej hladiny postupne umiestnili malé káčatká do pripravenej kartónovej krabice.

V nej ich pomaly preniesli až do bezpečia blízkeho Parku Ľudovíta Štúra na Bôriku. Dospelá kačka ich pritom nasledovala po vlastných nohách, čo vyvolalo úsmevné reakcie v komentároch pod príspevkom mestskej plavárne. „To je úcta k starším, chuderku starú ste nechali ísť peši,“ vyjadril sa jeden z komentujúcich.

Záchrancovia malé káčatká opatrne vypustili do potoka Všivák, ktorý preteká cez Park Ľudovíta Štúra. Tam na svoje deti čakala dospelá kačka, ktorá sa taktiež bezpečne dostala až do parku.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu